"Ei mennyt niinkuin Strömsössä."

Itsearviointi:

Tämä kurssi muutti monet ennakkoluulot ja käsitykset mielenterveysongelmista. Kuinka monesta eri mielenhäiriöstä ihminen voikaan kärsiä ja kuinka yleistä se loppujen lopuksi Suomessa on. Blogia tehdessämme tuli entistä enempi selville se, kuinka tabu mielenterveysongelmat ovat meillä. Parantuminen olisi mielestämme nopeampaa, jos asioista puhuttaisiin eikä piiloteltaisi. Toinen meistä on läheltä katsonut lapsuudesta saakka mielenterveyshäiriötä sairastavan kamppailua. Se oli tabu lapsuudessa, siitä ei ikinä puhuttu kellekään, eikä oikein puhuta vieläkään. Emme voi olla miettimättä, olisiko läheinen paljon paremmassa kunnossa nykyään ja osa vaiheista jopa jäänyt pois, jos asiasta oltaisi puhuttu.

Opimme paljon uusia asioita, tunneilla laitettiin kivasti opiskelijat miettimään ryhmissä, jolloin oppiminen on mielestäni helpompaa ja asiat jäävät paremmin muistiin. Vierailijat tekivät myös kurssista mielenkiintoisen. Blogin tekeminen tentin sijasta oli ihan hauskaa, vaikkakin välillä vähän vaikeaa. Toisen opiskelijan kanssa aikataulujen yhteensovittaminen oli hankalaa, onneksi oltiin yleensä samoilla linjoilla kirjoitusten suhteen. 

Ennen pidimme ehdottomana sitä, ettemme koskaan tule työskentelemään mielenterveyspuolella, mutta tämän kurssin jälkeen emme olekaan niin ehdottoman varmoja. Mielenkiinnolla odotamme tulevaa harjoittelua, toivottavasti saamme sieltä lisää innostusta ja tietoa koskien mielenterveys- ja päihdetyötä.

 Koemme myös että itse hankittu tieto edisti oppimistamme, vaikka se tiesikin itselle lisää työtä. Itse kokoamalla ja koostamalla ajatukset tekstiksi oppi huomattavasti paljon paremmin, kuin vanhalla "hauki on kala" menetelmällä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Oletteko ajatelleet, että jos hulluuteen osallistuu riittävän monia, siitä tulee auvan normaalia?" -Majolin Pierre

"Muuttaa ei voi kukaan itseään, parantaa voi jokainen." -Ernst Feuchtersleben

"Luonne on sitä, mitä olet pimeässä." -Dwight L. Moody